2014-02-06 17:42:34• hírek • Kocsis Zoltán

Csak nálunk, csak szombaton!

Vasárnap a fiúk versenyét is megszervezik, ezen Bodó Benjámin, Pop Edwin, Pop Steven és Bódi Dávid képviseli a hazai színeket. „Azon vagyunk, hogy idővel a fiúk versenyét is felvegyék az európai versenynaptárba, de nagyon nehéz oda bekerülni, ám nem adjuk fel”, mondta Dan Suta.

Nagyszabású vívó verseny helyszíne lesz a hétvégén Szatmárnémeti: a nemzetközi szövetség versenynaptárában is szereplő megmérettetésen 12 ország 78 ifjú (17 éven aluli) tőröző lánya lép pástra.

A párharcokat a Csipler Sándor Vívóterem mellett a Ioan Slavici Főgimnázium tornatermében vívják majd meg a résztvevők. A verseny szombat reggel 08.00 órától kezdődik, vasárnap pedig a csapatversennyel és a fiúk küzdelmével ér véget. A vasárnapi megmérettetések azonban már nem részei a nemzetközi versenynaptárnak.

A tőröző lányok szombati versenye a korosztályos európai körverseny egyik állomása a lengyelországi Varsó, Krakkó és Poznań, az izlandi Reykjavík, a svédországi Göteborg, az olaszországi Pisa, a németországi Berlin, az ausztriai Mödling, az angliai London, a szlovákiai Pozsony, valamint Budapest. Egyszersmind az egyetlen olyan verseny, amit Románia területén szerveznek és amelyik szerepel a nemzetközi szövetség versenynaptárában.

„Mindez kollégáim rengeteg munkájának és kapcsolatrendszerének köszönhető", mondta Dan Suta edző. A szakember elmesélte, hogy az első ízben részt vevő japánok egy budapesti klub közreműködésével jönnek Szatmárnémetibe, míg a szintén először részt vevő egyiptomiak szövetségi kapitányával ápolnak baráti viszonyt a Sportklub edzői. Az említett országokon kívül Magyarországról (20), Ausztriából (1), Fehéroroszországból (6), Csehországból (4), Olaszországból (1), Moldovából (1), Szlovákiából (6), Törökországból (9), Ukrajnából (6) jönnek versenyzők.

Romániát 15 tőröző képviseli, a házigazda Sportklubot pedig négy. Haidu Adriana, Lazin Alexandra, Pótor Andrea és Jáger Viktória egyaránt Dan Şuta, Simona Surducan és Izsáki Arnold tanítványai. „Hajdu és Lazin az idén lesznek 16 évesek, a másik két lány pedig csak 14 esztendős, így nem lehetnek nagy elvárásaink velük szemben" - jelentette ki Suta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: